Jordanka-Nencheva

Среща за представяне на книгата "Солени времена"

Предстои ни незабравима среща с една забележителна жена – инициатор, вдъхновител и организатор на обществено значими проекти, която миналата година стана и автор на книга, носеща заглавието „Солени времена”.

Книгата е изпълнена с поезия, присъща на нейната искреност и оптимизъм, умело съчетана със суровата действителност на нашето съвремие. Поезията й обхваща значими периоди от личния и обществения живот и дейност на автора.

Госпожа Ненчева ще завладее аудиторията на Регионална библиотека „П. Р. Славейков”, и ще е на разположение за непринуден и откровен разговор с всеки посетил събитието, по теми свързани както с книгата, така и с богатата й обществена дейност.

Посветила е живота си на обществото, съчетавайки благородни каузи, които да подпомагат жената от всички възрасти.

Каузите й обхващат предложения за промени в законодателството на здравеопазването и образованието, за повече шансове относно реализацията на жените в сферата на бизнеса, политиката и властта.

Учредител и Председател на Асоциация „Да съхраним жената”, съорганизатор на конкурса „Жена предприемач и мениджър на годината”, университетски преподавател във ВУЗ, ръководител на отдел „Демографска и съдебна статистика” – ТСИ Варна, Изпълнителен Директор на МЗК „Европа” София, зам. директор на ЗПАД „Булстрад” ГА – Варна.

Д-р Ненчева е носител на наградата „Маргарет Голдинг” за изключителен принос и лична служба в полза на обществото, под нейно ръководство Асоциация „Да съхраним жената” става носител на отличителния знак на Министерството на труда и социалната политика за значими постижения в ефективното изпълнение на Закона за равнопоставеност на жените от 2018 г. 

 

Срещата ще се състои на 28 ноември от 17:30 часа в сградата на Регионална библиотека "П. Р. Славейков", ул. "Иванка Ботева" 2, гр. В. Търново. 

Организатор - Маргарита Сариева

Сподели

Културен календар

КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР НА

 РНБ „П. Р. СЛАВЕЙКОВ“ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО

2020 г.

www.libraryvt.com ;prs@libraryvt.com

  

Съгласно заповед № 18/09.03.2020 на директора на Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ и на основание Заповед на Министъра на здравеопазването № РД-01-117/08.03.2020 г., чл. 63 от Закона за здравето и регистрираните случаи на COVID-19 на територията на Република България и Заповед № РД-22-389/09.03.2020 г. на Кмета на Община Велико Търново, до второ нареждане се преустановяват всички планирани културни мероприятия с ученици и възрастни читатели на територията на Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“.

3 октомври /четвъртък/, 18:00 ч.

Откриване на изложба фотографии на В. Ставрев.

 

Място на провеждане:
 Фоайе на РБ „П. Р. Славейков“ , ул. „Иванка Ботева“ 2

 

4 октомври /петък/, 17:00 ч.

Историкът и политик проф. Веселин Методиев представи  последната си книга „Един много добър човек: Константин Стоилов и политическата добродетел”. Модератор на срещата е проф. М. Палангурски

Място на провеждане:
Читалня на РБ „П. Р. Славейков“ , ул. „Иванка Ботева“ 2

 

 

8 октомври /вторник/, 15:00 ч.

Връчване на наградите на най-четящите деца от лятната кампания за насърчаване на четеното „Ела в библиотеката“.

Място на провеждане:
Фоайе на РБ „П. Р. Славейков“ , ул. „Иванка Ботева“ 2

 

22 октомври /вторник/, 17:30 ч.

Представяне на „Чудовището“ - роман на Владимир Зарев и Издателска къща „Хермес“

Място на провеждане:
Читалня на РБ „П. Р. Славейков“ , ул. „Иванка Ботева“ 2

 

28 октомври /понеделник/, 11:00 ч.

Изложба на Регионален държавен архив – Велико Търново

Място на провеждане:
Фоайе на РБ „П. Р. Славейков“ , ул. „Иванка Ботева“ 2

 

31 октомври /четвъртък /, 11:00 ч.

Откриване на изложба на РБ „П. Р. Славейков“ - Велико Търново - по повод 130 годишнината от учредяването на първата обществена библиотека в град Велико Търново

Място на провеждане:
Изложбени пана пред ФИИ, Велико Търново

 


Партньори:

 

                  banner softlib   Logoslogan-BG   Investbank logo   logo-jooble