nezavisimost


2023-09-20--Събитието се отменя!
Представяне на книгата на Марин Георгиев -
"Камъчета под езика" на 20 септември 2023 г. от 17:30 ч.
в Читалнята на РБ "П. Р. Славейков" - Велико Търново

Представя писателят белетрист Мартин Mаринов.
Марин Георгиев определя своята книга като своеобразна „вѝдрица“ от втората половина на 60-те години, та
до наши дни. Творбата съдържа фрагменти, размисли за живота, литературна критика, политически коментари. А общото между тях е авторът, който иска да си обясни света около него и да направи равносметка на живота си. По думите му се е спрял на заглавието „Камъчета по езика", защото трудно се поднасят неудобните истини и факти.

 

 

f0606b4bad9cbb9a81ac07f854b565e0

ПРЕДСТАВЯНЕ НА 12 СЕПТЕМВРИ 2023 Г. - 18.00 ч. -

Читалня на РБ "П. Р. СЛАВЕЙКОВ" /ул. ИВ. БОТЕВА 2/

Владимир Дръндаревски - автор на първата книга, която представлява завършена психологическа теория, обясняваща пълноценно, достъпно и пълномащабно понятието щастие, Ви кани на представяне, на следващата своя творба със заглавие „Книга за щастието“. 

Това е книгата, която дава точните понятия, свързани с щастието. Развива уникална, пълномащабна теория, разкриваща неговите нюанси в живота и най-важното - дава конкретните решения на всичко, свързано с щастието.

 

Тази книга ще ви помогне да се определите, да се замисляте постоянно, да тренирате мисълта си, съзнанието, душата и сърцето си в посока само и единствено на намиране на пътя към вашето постоянно, бъдещо спокойствие, хармония и лично щастие.


 

 

DigiPrior logo 2-bez fon                                       Erasmus

Международна конференция „Приоритети в дигитализацията на книги, документи, снимки и съвременни подходи за популяризиране на дигитализираните материали“

28 септември 2023 г., гр. Велико Търново

 

Programme*

Програма*

*Работният език на конференцията е английски

 conference-poster 2-rgb

Международната конференция „Приоритети в дигитализацията“ разглежда една изключително важна тема относно това как да се подберат материали за приоритетно дигитализиране. Конференцията се организира в рамките на международния проект „DigiPrior: Приоритети в дигитализацията на книги, документи, фотографии и съвременни подходи за популяризиране на дигитализираните материали“, който се осъществява по Програма “Еразъм +” подпрограма „Партньорства за сътрудничество в професионалното образование и обучение“. Проектът има за цел да разработи иновативни обучителни материали със свободен онлайн достъп и да обучи библиотекари, архивисти, мениджъри на малки организации и учители в сферата на библиотечните науки, за това как да подберем материали като книги, документи, фотографии и др. за приоритетно дигитализиране, как да поддържаме дигиталните архиви и как да популяризираме и използваме вече дигитализираните материали.

В проекта участват представители от различни организации от страната и чужбина като водещи преподаватели и изследователи, които имат опит в изготвянето на стратегии и подходи за приоритети в дигитализацията на писменото културно наследство.

Прочети още...

 


Партньори:

 

            banner softlib